HTML

.

Zene nekem! - mert olyan zenékkel foglalkozik ez a blog, amiket én szeretek: punk, rock, metál, rock n roll. Mindezt azért, hogy Te is megismerd, esetleg megszeresd, hogy legyen egy kis Zene neked! A blog egyébként teljes mértékben szubjektív véleményeket tartalmaz. Tehát ha szerintem valami jó, az jó, ha valami nekem nem tetszik, az meg rossz. Zenei ízlésről nem vitatkozom és nem is célom meggyőzni senkit.

Lemezajánló

Koncertek

Zenekarok

Beszámolók

Dallózás

2009.09.24. 14:30 Dzsooo

Lemezajánló

SAOSIN:  IN SEARCH OF SOLID GROUND

Termékeny ősznek nézünk elébe, ha már csak a kezdést nézzük, akkor is: új albummal jelentkezett a The Used, utánuk a Thrice, jövő héten érkezik a Swellers, majd a Strike Anywhere legfrissebb korongja nyitja az októbert. S a sor itt nem ér véget… Ezen a héten az új Saosin lemezt ajánlanám figyelmetekbe.

A banda első albumát, ha nem is unásig hallgattam, de pl. a Voices és a You ’re not alone c. számokat kívülről fújom, és nagyon szeretem. Kíváncsi voltam, hogy a kaliforniai csapat vajon a második albumával marad-e előnyére/hátrányára a kitaposott úton, vagy kísérletezik tovább. Nekem jó hír volt, hogy a nyomvonal maradt és egy sokkal kidolgozottabb anyaggal jelentkeztek. Kiforrottabb a stílus, amire most már bátran rá lehet mondani, hogy olyan tipikus „saosinos”. Az biztos, hogy Cove Rebernek olyan orgánuma van, amit nem lehet mással összetéveszteni, mégis, ez a nyafogós orrhang mintha kitisztult volna kicsit, s néhol egészen emlékeztetett Bert McCracken (The Used) hangjára, sőt néhol mintha Deryck Whibley (Sum 41) énekelne.

Összességében egy igazi őszi albumot hallhatunk. Melankolikus, néhol fájdalmas, esős idős zene, amit hazaérve a kocsmából borgőzösen be lehet tenni, és nyitott ablaknál, ágyon fekve hallgatni, ahogy összefolynak a dallamok az éjszaka hangjaival. Egészen különös atmoszféra, akire jellemző az őszi keserűség és szeret kicsit elmerülni a mélabúban, annak kitűnő búvárszemüveg lesz ez az album. Egy órás tömény lemez, bár pár töltelék szám lazítja, azért olyan oszlopokon nyugszik a lemez, mint a Deep  Down, rögtön a második dal. Kicsit könnyedebb ritmus és dallam kombó, lágyabb ének, de ettől még nem lesz erőtlen a szám, sőt, inkább kitűnik a 14 dalból, ami között azért igencsak van olyan, ahol a fantázia szó lenne az utolsó, amivel jellemezném. A myspace-kedvenc Changing nekem nem ütött akkorát, lehet azért, mert ennél a számnál valahogy nagyon elveszik az ének a refrénben, nem elég karakteres. Viszont az ezt követő On my own zseniális, nekem kedvencem az albumról, szépen lassan bontakozik ki a dallam, minden hang a helyén, szépen kihallani a szólamokat, és nagyon szép a lezárása… Túl nagy meglepetéseket nem tartogat az album, de van egy-két igazán ügyes húzás: pl. a Say Goodby c- számnál mindig felkapom a fejem a refrénnél, mert egészen furcsán tekernek rajta egyet. Igazából majdnem át is ugranám az album végét, ha nem lenne a What were we made for, ami pörgős ritmusával, és szinte pop-punkra hajazó dallamvilágával kiránt egy kicsit az album őszies avarából. Ennél már csak az utolsó szám lett jobban eltalálva, örülök, hogy nem Fireflies zárja a korongot, mert bevallom, azt nem sokszor sikerült végighallgatnom, mert 8 és fél perc tömény vergődést eredményez. Viszont a You never noticed me ismét meggyőzött arról, hogy érdemes egészben hallgatni az albumot, és egy utolsó löketet ad, igazi éneklős szám, fülbemászó és majdnem hogy slágeres. Nem kifejezetten Saosin-életérzés, bár csak örülni tudok neki, ha ez, mint utolsó szerzemény előre mutat a harmadik album hangulatára…

Ezt még egyszer! : On my own, Deep Down

Ezt többet ne…: Fireflies, It’s all over now

Koncertre vele! : You never noticed me

Ágyban agonizálva: Say Goodby

Küldeném neked : Ha tetszett a debütáló Saosin, mert akkor nem fogsz csalódni. Ha eddig sem szeretted, valószínű ezután sem fogod…

 

És egy kis videós ízelítő az új albumról:

 

Szólj hozzá!

Címkék: l lemezajánlo


A bejegyzés trackback címe:

https://zenenekem.blog.hu/api/trackback/id/tr541403661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása